Islamitische Universiteit Rotterdam (İUR)  - Dr. Özcan HIDIR-Drs. Fatih OKUMUŞ

De Levende Koran (Orta Boy)

Ürün Kodu : 119
Fiyat
:
750,00 TL
İndirimli Fiyat
:
375,00 TL
%50indirimli
Paylaş:
 • Ürün Özellikleri
 • Ödeme Seçenekleri
 • Yorumlar (0)
 • Tavsiye Et
 • Resimler
 •   

   

   

  De Levende Koran

  Vertaald door Dr. Özcan Hıdır - Drs. Fatih Okumuş
  Bewerkt door Kees Mousa Hoek
   

  Boek

  Available
  Publication year: 2013- IUR Press & Stichting Lezen en Leven

  ISBN 978-94-91898-03-7
  Cover: Leather Hardback
  Dimensies: 16.5x24
  Number of pages: 610 pp.


  Een woord van waardering, van trots ten aanzien van het team van stafleden van de Islamitische Universiteit van Rotterdam is hier op zijn plaats: het team heeft met de Stichting Lezen & Leven zes lange jaren aan dit Koranproject gewerkt. Het mag worden gezegd dat een project van een dergelijke omvang alleen met de nodige toewijding zorgvuldigheid en discipline tot stand kon worden gebracht. Het team heeft zijn uiterste best gedaan om deze vertaling van de Koran in de Nederlandse taal tot een goed einde te brengen. Ik wil u graag meegeven dat, in alle bescheidenheid, dit project een prachtige vertaling heeft opgeleverd, met een aantal waardevolle en karakteristieke eigenschappen.  In de eerste plaats dient gezegd te worden dat de vertalers in hun vertaalversie te allen tijde een kritische houding hebben aangenomen met betrekking tot de originele Arabische Koranverzen. Uiteindelijk hebben zij er om deze reden bewust voor gekozen om vele verzen en tekstgedeelten door verklarende teksten te doen begeleiden.  Ten tweede bestaat het team uit professionele vertalers geruggesteund door moslimacademici van de Islamitische Universiteit van Rotterdam.  Ten derde zijn de vertaalde teksten de afgelopen zes (a zeven) jaren zeer kritisch bestudeerd en vele malen hergelezen door zowel taaldeskundigen als autochtone lezers, ten behoeve van een gedefen proofing als van het bereiken van een soepele leesbaarheid.  In de vierde plaats: de fundamentele doelstellingen van de Koran zijn in viervoud, vanaf een viertal perpectieven te verwoorden:

   • Verheven goddelijke eenheid (al-tawhid)   • Profeetschap (al-nubuwah)   • De wederopstanding van de doden (al-hashr)   • Rechtvaardigheid oftewel de wet (al-adalah)


    Bij deze vertaling hadden wij de intentie om een toegankelijke, vooral leesbare, historische context biedende en in een zo modern, welluidend Nederlands gestelde vertaalversie van de Koran na te streven. Wij hebben deze vertaalversie ?De Levende Koran? genoemd, om aan zowel moslims als niet-moslims in het Nederlandse taalgebied te laten zien dat de Koran een springlevende actuele boodschap verkondigt.

   •  
  Boyutlar(cm)
  :
  16.5 x 16.5 x 0
  Ağırlık(Kg)
  :
  1
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.